Isolatie lijm Isolatack Bostik Simson

Isolatie lijm Isoltack Bostik Simson

De isolatielijm Bostik Simson Isol-Tack is een speciale elastische isolatielijm en heeft een bijzonder hoge aanvangshechting. Simson Isol-Tack van Bostik is bij uitstek geschikt voor de montage van de meeste met glasvlies en aluminiumfolie bedekte isolatieplaten van Kingspan, zoals de Kooltherm isolatieplaten K3, K10, K12, K15 en K118 eveneens bedekte isolatieplaten op basis van PIR.

€ 15,00

  • A-Kwaliteit
  • Bezorging door heel NL
  • Uitgebreid assortiment
  • Vrijblijvend advies en uitleg

Meer informatie

De isolatielijm Bostik Simson Isol-Tack is een speciale elastische isolatielijm en heeft een bijzonder hoge aanvangshechting. Simson Isol-Tack van Bostik is bij uitstek geschikt voor de montage van de meeste met glasvlies en aluminiumfolie bedekte isolatieplaten van Kingspan. De isoltack is zeer geschikt voor het verlijmen van de Kooltherm isolatieplaten K3, K10, K12, K15 en K118 eveneens bedekte isolatieplaten op basis van PIR. op vrijwel alle gebruikelijke bouwondergronden.

Toepassing Bostik Simson IsolTack

Snelle verlijming van de meeste typen isolatieplaten op o.a. beton, spaanplaat, stucwerk, hout, gelakt hout en multiplex in o.a. plafondtoepassingen bij kelders en schuren, op schuine dakopstanden, op wanden en zolderingen.

Eigenschappen Bostik IsolTack

• Zeer hoge aanvangshechting

• Veilige verlijming door snelle sterkteopbouw en snelle uitharding

• Klemmen of stempelen in de meeste gevallen niet nodig

• Praktisch geurloos • Driehoekril zakt niet uit

• Bevat geen oplosmiddelen, isocyanaten, siliconen of PVC

• Geen hechting op PE, PP, Teflon en siliconen

Verwerking Bostik Simson IsolTack

Ondergrond: Ondergronden dienen droog, vlak en voldoende vast te zijn en vrij van losse delen. Ondergronden eventueel uitvlakken met een goede kwaliteit plamuur. Ook moeten de ondergronden stof- en vetvrij zijn. Op slecht gestructureerde ondergronden zoals bros pleisterwerk zal de lijm sterker zijn dan de ondergrond. In die situaties kan het nodig zijn een verstevigende primer of hechtgrond aan te brengen, de slechte ondergrond te vernieuwen, of verticaal een dun latwerk (onderlinge lat-afstand ca. 35 cm) op de ondergrond te schroeven. Voor een optimale hechting op voldoende stevige maar poreuze, minerale ondergronden maakt men gebruik van Primer MSP op de lijmplaatsen. Zie technisch informatieblad Primer MSP. Op isolatieplaten welke niet met glasvlies of aluminium zijn gecacheerd wordt aangeraden een hechtproef uit te voeren. Bij twijfel over de toepassing of over de deugdelijkheid van de ondergronden Bostik BV raadplegen. Verbruik: Simson Isol-Tack wordt geleverd in patronen met een inhoud van 290 ml. Met één patroon kan men 3 isolatieplaten van 60x120 cm lijmen. Zie tekening voor de juiste plaatsing van de lijmrillen. Snijd het kapje af net boven de schroefdraad van de patroon en schroef de speciale driehoektuit op de patroon. Zet de tuit met de punt haaks op de lijmzijde van de isolatieplaat. Tijdens het uitspuiten ontstaat nu een piramidevormige lijmril van 9x9 mm. Positioneer na het aanbrengen van de lijmrillen de isolatieplaat binnen 10 minuten op de ondergrond en druk de plaat handmatig stevig aan eventueel met een aandrukspaan met schuimpad. De lijmnaad dient een dikte van 2 mm te hebben. Kleine correcties zijn binnen 8 minuten nog mogelijk. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid is Simson Isol-Tack na 24-48 uur voldoende uitgehard om de platen verder af te werken met bijv. behang, kitnaden, pleisterwerk e.d. Reiniging: Verse lijmresten kan men van gereedschappen verwijderen met Simson Liquid 1. Uitgeharde lijm kan enkel mechanisch worden verwijderd.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Isolatiekoing.nl 2024 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring