Wandisolatie Kooltherm K17 binnen isolatie element

Kingspan Kooltherm K17 per plaat

De hoogwaardige isolatieplaat Kooltherm K118 van Kingspan Insulation kunnen wij per plaat bij u afleveren. De Kooltherm K18 heeft de hoogste isolatiewaarde van Kingspanshop en is zeer geschikt voor het na-isoleren van wanden of daken. De Kooltherm K18 isolatieplaat heeft een Lambdawaarde vanaf 0,018 W/M K, dit betekent voor ú maximale isolatie tegen een geringe dikte tegen een scherpe prijs. U bespaart hiermee dus kostbare ruimte in vergelijking met traditionele isolatiematerialen.

Wij leveren alle diktes van de Kooltherm K18 isolatie van Kingspan van 20mm Kooltherm / 12,5mm gips tot en met 110mm kooltherm / 12,5 mm gips. De Rd waardes vanaf 1,1 tot een Rd waarde van6,1. Naast de hoogwaardige isolatieplaat van Kingspan leveren we ook alle toebehoren voor een juiste montage. Vraag ons om het beste advies voor een juiste montage.

Dunste oplossing voor na-isolatie voor wanden van de Kingspanshop:

 De Hoogwaardige Kooltherm K118 Binnenisolatie Element van Kinkspan bespaart ruimte bij na-isoleren van wanden aan binnenzijde Het Kooltherm K118 Binnenisolatie Element bestaat uit een gipsplaat van 12,5 mm, een dampremmende laag en een resol hardschuim isolatieplaat. Dankzij de lage lambdawaarde van 0,018 W/mK vormt de Kooltherm K118 wand isolatie plaat de dunst gangbare oplossing voor binnenisolatie in de markt. Naast de hoge isolatiewaarde bij minimale dikte profiteerd u en ook de complete bouwkolom van veel andere voordelen van het Kooltherm K118 Binnenisolatie Element

De voordelen van de wand isolate Kooltherm K118 volgens de Kingspanshop;

  • Hoge energiebesparin te realiseren
  • De prefab oplossing voor het na-isoleren van wanden.
  • De dunste isolatie plaat voor het na-isoleren van Wanden op de markt.
  • Eenvoudiger en veiliger verwerking en montage, vraag de Kingspanshop om advies.
  • Meer comfort in gebouwen met de hoogwaardige binnen isolatie element K118
  • Hoge isolatiewaarde tegen minimale dikte

De kooltherm K118 betekend voor u meer ruimte dankzij lage lambdawaarde tegen geringe dikte!

Met een lambdawaarde van 0,018 W/mK is het nieuwe Kooltherm K118 Binnenisolatie Element van Kingspan / Kingspanshop  is slanker dan elk ander product voor het naisoleren van wanden aan de binnenzijde voor de woningbouw of kantoren. Waar na-isolatie vrijwel altijd ten koste gaat van uw kostbare ruimte in gebouwen, neemt de Kooltherm K118, in vergelijking met andere gangbare isolatiematerialen veel minder ruimte in. Dat maakt de oplossing uitermate geschikt voor nieuwbouw en grote en kleine renovatieprojecten, zoals het na-isoleren van huizen in woonwijken. Bij een beschermd aanzicht is isolatie aan de buitenzijde bij oudere gebouwen vaak niet mogelijk, terwijl men aan de binnenzijde zoveel mogelijk ruimte wil besparen. De Kooltherm K118 beperkt de ruimte-inname van isolatiemateriaal tot een minimum.

Energiebesparing en comfort met de Kooltherm K118 van de Kingspanshop.

Naast ruimtebesparing zorgt de Kooltherm K118 voor een beter geïsoleerde gebouwschil. Voor eindgebruikers betekent dit een lagere energierekening en meer comfort – oftewel behaaglijk en warm in de winter en koel in de zomer. De Kooltherm K118 beschikt daarnaast over reflecterende folie aan de achterzijde, die – mits toegepast in combinatie met een luchtspouw – zorgt voor een nog betere isolatiewaarde. Vanwege de slanke constructie valt bovendien meer daglicht binnen in gebouwen, wat een positieve invloed heeft op de gezondheid en productiviteit van mensen.

Kooltherm K118 is de prefaboplossing voor wandisolatie van wanden gemakkelijk te monteren;

Ook de aanmerers en eindgebruikers profiteren van de grote voordelen van de Kooltherm K118. Het kant-en-klare element Kooltherm K118 zorgt voor een snellere verwerking, waarbij het risico op menselijke fouten wordt verkleind – men hoeft het isolatiemateriaal, het dampscherm en de gipskartonplaat immers niet meer apart te bevestigen. Dankzij de vezelvrije kern is er niet of nauwelijks sprake van jeuk of andere vormen van huidirritatie bij verwerking van het materiaal. Ook beschikt de Kooltherm K118 over een uitstekende brandklasse.

Walter Boerema van de Kingspanshop: “Met de ontwikkeling van de van het gloednieuwe Kooltherm K118 Binnenisolatie Element zetten we een volgende stap in de uitrol van onze lage lambda waarde isolatie. Kingspan Insulation en de Kingspanshop streven constant naar innovatie en vernieuwing om zo de particulieren en de bouwhandel te voorzien van het beste hoogwaardige Kooltherm isolatie. Met de wand isolatie Kooltherm K118 bieden we particulieren, aannemers én eindgebruikers nu ook de voordelen van maximale isolatiewaarde bij minimale isolatiedikte aan de binnenzijde van gebouwen.”

 See more at: http://kingspaninsulation.nl/over-kingspan/nieuws/kooltherm-k118-binnenisolatie

Naast de zeer goede isolatie eigenschappen van de resol hardschuimen wand isolatieplaat bestaat de Kooltherm K18 plaat uit een vezelvrije kern, een dampscherm en een gipskarton van 12,5mm. Door deze samenstelling is deze isolatieplaat zeer geschikt voor renovatieprojecten, isoleren en afwerken kan gemakkelijk met de Kooltherm K18 plaat.

Vraag ons voor de juiste verwerking en bevestiging van de Kooltherm K118 binnen isolatie element.

Door het blijvende thermische rendement, goede isolatie eigenschappen en het lage gewicht is de Kooltherm K18 plaat makkelijk te vermerken en monteren. Kingspanshop vindt dat de Kooltherm K18 isolatie zeer geschikt voor duurzame verbouwingen, úw nieuwbouw project naar energienul of uw passief huis project. Kingspanshop kiest voor kwaliteit en maximaal rendement, vraag een offerte voor grote hoeveelheden. Wij helpen u graag!

Verwerkingsvoorschrift Kingspan KoolthermK118 Binnenisolatie Element verlijming

De directe verlijming of mechanische bevestiging van een isolatie-element (dus zonder luchtspouw) adviseren wij enkel bij een spouwmuur of een binnenmuur (woning – berging)

Wanneer het een (enkel)steensmuur betreft adviseren wij een luchtspouw aan te houden wegens 2 redenen:

  • Om de isolatie te beschermen van vochtdoorslag van buiten
  • Om de isolatie te beschermen tegen condensatieophoping tussen de bestaande muur en de isolatie-elementen.

Vocht heeft een betere geleidingscoëfficiënt dan isolatiemateriaal. Wanneer er een vochtophoping plaatsvindt in een constructie kan dit daarom niet alleen negatieve invloed hebben op de thermische waarde, maar ook op de levensduur van een constructie. Daarnaast zou het vocht ook de bevestiging van verschillende elementen nadelig kunnen beïnvloeden, denk aan het verzwakken van een verlijming maar ook aan het aantasten van ongecoate bevestigers.

Bij het verlijmen van de isolatieplaat op de wand, adviseren wij toch een additionele bevestiging van 2 schroeven op ongeveer 70% plaathoogte (zie ook brochure).

De Kingspan Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element kan met 3 typen lijmen verlijmd worden, vraag ons om de mogelijkheden.

Verwerkingsvoorschrift Kingspan KoolthermK118 Binnenisolatie Element mechanische bevestiging

Mocht het hellende dak dampopen zijn dan kan het Kingspan Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element toegepast worden en zouden wij adviseren om alle naden (ook naden onderling) te voorzien van een kit, dit om de dampremmende werking van het element te kunnen garanderen. Een kit die gebruikt zou kunnen worden is de Sikaflex AT Connection. 

Eigenlijk staat de verwerking van het Kingspan Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element gelijk aan de verwerking van de gewone standaard gipskartonplaten.

Vaak worden er eerst rachels bevestigd aan de ondergrond (dakbeschot, betonconstructie, balklaag, etc.) met een max. hart-op-hart-afstand van 400 mm, dit kunnen houten rachels of omega profielen zijn.

De houten of omega profielen dienen minimaal 20 mm ondersteuning te geven op alle vier de hoeken van de isolatieplaat.

Het Kingspan Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element wordt vervolgens haaks op deze rachels bevestigd, waarbij de kopse naden (indien mogelijk) minimaal 400 mm van elkaar verspringen.

De bevestiging geschiedt door middel van gipsplaatschroeven of gegalvaniseerde stalen schroeven met een max. hart-op-hart-schroefafstand van 150 mm.

Deze schroeven moeten lang genoeg zijn om in de achterliggende constructie te kunnen worden geschroefd.

Daarnaast dienen de bevestigers minimaal 10 mm uit de kant van de gipsplaten te worden bevestigd.

Schroef de bevestigers net onder het oppervlak van de gipskartonplaat.

Zorg ervoor dat de isolatielaag goed aansluit op alle constructieonderdelen. Gebruik hiervoor elastische purschuim, indien nodig.

Voor het kitten van de Kingspan KoolthermK118 Binnenisolatie Element kan gebruik gemaakt worden van de Illbruck gevelkit.

Heeft u veel M2 Kingspan K118 nog, vraag ons om een offerte.

Minder betalen en duurzaam genieten doet u bij Kingspanshop!


Populaire Kingspan Kooltherm K17 per plaat

Er zijn 8 producten.

Item 1-8 van 8 in totaal item(s)
Isolatiekoing.nl 2024 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring